MIKSI PITÄÄ OSTAA?

Ostaminen on jokaisen ihmisen arkipäivää, sillä teemme sekä pieniä että isompia ostoja kokoajan; bussilippu, ruokakassi, sähkö, asunto, lentoliput ja niin edelleen. Usein sanotaan, että mikään ei tule enää ilmaiseksi ja kaikesta pitää maksaa – niinhän se on, mutta miksi ostamisesta on tullut niin automatisoitunut toiminta, ettei välttämättä edes tajua tuhlaavansa rahaa?

Ihmisellä on tarve tyydyttää omat tarpeensa, mikä tottakai ohjaa ostamista; tarvitaan uudet kahvikupit kevään värissä, tilavampi auto uuden lapsen syntyessä, suklaata herkkuhimoon. Tarpeita on useita ja jokaiselle tuotteelle on melkein yhtä monta, erilaista tarvetta kuin meitä ihmisiäkin on. Kun toinen ostaa uuden hammasharjan nuukahtaneen tilalle, toinen ostaa sen hammaslääkärin suosituksesta.

Kaikki yritykset tuottavat nopeasti uusia tuotteita ja palveluita kuluttajille, ja ihmisten tarpeet seuraavat samaa vauhtia perässä. Vaatealalla tuotannot pauhaavat melkein yötä päivää ja uutuuksia satelee ovista ja ikkunoista miltei päivittäin – eikä meno ota rauhoittuakseen muillakaan aloilla. Teknologian pitää pysyä kokoajan askeleen ihmisten tarpeiden edellä, jotta jotain uutta toimintoa voisi markkinoida uutena innovaationa ja sisustustuotteiden tulee nykyään paitsi täyttää ihmisen perustarpeet myös sopia eri tyyleihin ja tuoda ostajalleen iloa.

Ei siis ihme, että valikoimaa löytyy hurjasti – omaansa voi olla vaikea löytää tästä hurjasta tuotteiden viidakosta.

Viime vuosikymmenenä verkkokaupat ovat nousseet suureen suosioon – etenkin, kun kaukomaista pystyi tilaamaan erikoisia tuotteita edullisilla toimituskuluilla. Alibaba express, Ebay, Wish… Ihmiset eivät välttämättä enää shoppaile asioita, joita tarvitaan, vaan mielenkiintoisia esineitä, jotka todennäköisesti päätyvät ensimmäisen kokeilun jälkeen kaatopaikalle ongelmajätteeksi.

Verkkokaupat mahdollistavat tarpeen nopean tyydytyksen; voit shoppailla missä vain milloin vain kellonajasta tai sijainnista riippumatta. Rahtialukset kulkevat sekä taivaalla, maassa että ilmassa mukanaan miljardien ihmisten tilaamia tuotteita – ja lisäksi vielä niitä, jotka palautuvat takaisin yritykselle.

Ostamisen, tuotannon, kuljetuksen ja hävittämisen hiilijalanjälki on kuitenkin valtava, ja onneksemme ilmastonmuutokseen ja Maan monimuotoisuuden häviämiseen herätään pikku hiljaa. Kuluttajat painostavat yrityksiä läpinäkyvään tuotantoon ja tuotannon eettisyyteen sekä ekologisuuteen. Kaikki lähtee kuluttajista, sillä yritysten tuotto ja suosio riippuu, kuinka he kuuntelevat asiakkaidensa tarpeita. Mutta loppujen lopuksi se on kuluttaja, joka tuotteita ostaa.

Vaikka kierrätys ja vastuullisuus on kokoajan nouseva megatrendi, se ei kuitenkaan korjaa kaikkea. Kierrättämällä kaiken ostamansa ihminen voi saavuttaa kiertotalouden, jossa mikään ei häviä roskiin; kierrätetyistä esineistä ja asioista tehdään uusia tuotteita ja/tai materiaaleja. Mutta kierrättäminen ei tarkoita, että voisi ostaa kokoajan uutta ja kierrättää vanhat tavarat – monien maiden jätehuolto pursuaa kierrätettävää jätettä, eikä kaikkea ehdi lajitella, mikä tarkoittaa jätehuollon äärimmäistä ylikuormittumista. Vaikka se olisi poissa omista silmistä ja mielestä, se kulkee silti edelleen jätteiden mukana; mihin se sitten päätyy, niin siitä ei ole varmuutta.

Koska ostaminen on kokoajan helpompaa ja nopeampaa, laskee myös uuden ostamisen kynnys. Mutta kumpi on kannattavampaa; ostaa aina uusi tuote rikkoutuneen tilalle vai yrittää korjata vanha tuote, josta pitää jatkossa parempaa huolta? On selvää, että vanhasta, muistoja herättävästä tai kalliista tuotteesta yritetään pitää parempaa huolta ja se tarvittaessa korjataan, jotta siitä ei tulisi jätettä. Miksei pitäisi siis kaikesta omistamastaan yhtä hyvää huolta, ja panostaisi kestäviin tuotteisiin?

LuKLabel on omistautunut tuottamaan kestäviä ja ekologisia tuotteita. Haluamme panostaa suunnitteluun ja tuotantoon, jotta tuotteet olisivat mahdollisimman hyvää laatua jokapäiväiseen käyttöön. Esimerkiksi My Success Story -kalenterimme suunnittelu vei noin 10 kk ennen kuin saimme sen lopulta myyntiin. Tämän vuoksi uutuuksia saapuu harvemmin, mutta voimme ylpeänä seistä tuotteidemme takana; olemme käyttäneet niihin kaiken aikamme, panostaneet täysillä ja hioneet tuotteiden yksityiskohtia juuri meidän asiakkaillemme sopiviksi.

Ekologisuus näkyy tuotteissamme myös; suurinosa tuotannostamme on Suomessa, muut Euroopassa. Kestävien tuotteiden lisäksi yritämme vähentää jätettä, jota pakkauksistamme/tuotteistamme tulee – käytämme muun muassa mahdollisimman vähän muovia pakatessamme tuotteita asiakkaille.

Uudet passikotelomme on tuotettu leikkuujätteestä, jota syntyy paperia leikatessa. Roskiin heittämisen sijaan halusimme hyödyntää ylimääräiset leikkuupaperit pieneen, mutta hyödylliseen tuotteeseen: koteloon. Sen vuoksi esimerkiksi hinta on alhaisempi kuin aikaisemmin tuottamamme passikotelot, mutta laatu on tismalleen sama ♥︎ Ihanat uutuudet löytyy verkkokaupastamme www.luklabel.fi

Kohti ekologisempaa tuotantoa ja vastuullisempaa toimintaa!

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

I Choose You Everyday

Kun kuulin, että LuKLabel tekee hääkirjan, en voinut muuta kuin innostua. Meidän häiden suunnitteluprosessi on kestänyt jo jonkin aikaa, ehtinyt puoleen väliin matkaa, eikä meillä vieläkään ole mitään, mihin konkreettisesti kerätä näitä juttuja. Läppärin työpödällä on kansio ”Kesä 2020” ja sen sisällä kymmeniä ja kymmeniä tiedostoja omissa teemakansioissaan – se on ihan ok ja käytännöllinen systeemi, mutta ei se hääfiilistä juuri säkenöi. Kirjoittavalle ihmiselle on tärkeää saada välillä ottaa kynä käteen. Siispä Love Me Do -messuille sunnuntaina ja noutamaan Just Us -hääkirjaa!

Olen Anu, osa LuKLabel Design Teamia ja kun kerroin tulevani hakemaan oman kappaleeni hääkirjasta, päätimmekin Tiian kanssa, että voisin kirjoittaa siitä kokemuksen ylös. En ollut hääkirjan suunnitteluprosessissa mukana, joten lähdin fiiliksissä ensimmäistä kertaa tutustumaan kirjan sivuihin minäkin. 

Yksi vapaa hetki häämessujen jälkeisellä viikolla istuttiin tulevan (avio!)mieheni Ossin kanssa alas ja selattiin yhdessä kirjaa. Kirjan neutraali värimaailma veti puoleensa: ihanaa, kun on hääkirja, joka ei tihku siirappia ja huuda hääteemaa naapuripitäjään asti. Meille ei missään nimessä olisi sopinut kirja, joka olisi ollut raikuvan pinkki, täynnä tekotimantteja tai muuta vastaavaa, emmekä olisi tästäkään hääkirjasta kiinnostuneet jos se sellainen olisi ollut. Onneksi tilanne on täysin toinen. Tämän hääkirjan ilmeen voisi sanoa olevan hyvällä tavalla aikuinen, hempeän tyylikäs. Tekstit ovat sydämensulattavia: ”Nothing fancy, just love”, ”I choose you this day and every day”. Ihanan aitoja lausahduksia ja juuri näitä lauseita tai vastaavia olemme käyttäneet kuvaamaan suhdettamme. Mikä sattuma! Just Us on siis juuri meidäntyylistämme ”arkisen rakkauden hehkutusta”.

Ossi on samaa mieltä siitä, että kirja kestää katsetta. Laatu näkyy ja tuntuu. Molemmat tykkäämme siitä, miten hyvältä ja jämptiltä kirja ja sen sivut tuntuivat. Sopivan vahva magneetti auttaa sulkemaan arvokkaat muistot sisällään, kun sivut eivät pääse repsottamaan kansien välistä miten sattuu. Materiaalien laadusta pääsee hyvin perille, kun katsoo alla olevia kahta kuvaa. Sillä vaikka tuntuma on tärkeä, päätin lisäksi tehdä hieman hurjan kokeen: otin kuulakärkikynän ja hyökkäsin rakkaudella sivun kimppuun ja suttasin suuren sydämen. Painoin kynää oikein kunnolla. Pienintäkään painaumaa tai väripisaraa ei tihkinut sivun toiselle puolelle. Kun kirkasta luonnonvaloa vasten katsoo ja keskittyy, voi juuri ja juuri erottaa sydämen haamun.

Just Us -hääkirja todellakin on avioituvan parin kirja. Sen sivuilla on oma tilansa niin ensimmäisille yhteisille asioille, kuville ja on kirjassa kevyt pariskuntapelikin. Omien kuvien lisäksi tarrat ja koristeteipit vaan esille ja kirjan sivuja persoonallisiksi taiteilemaan. Jopa häävaloille on oma sivunsa, vieritysten kaksi palstaa. Siitä voisi treenata tai ihan vaikka vihkiseremoniassa lukea jotkin yhteiset tekstit, jos ei haittaa että puoliso näkee ennakkoon kauniita sanoja. 

Osiot etenevät kronologisesti ensitapaamisesta polttareihin ja hääpäivään sekä sen jälkeiseen ensimmäiseen vuosipäivään asti ja lopuksi on tasku esimerkiksi onnittelukortteja varten. Heti tuli mieleen, että tuohon taskuun voisi säilöä tarpeelliset kuitit ja muistilistat, kun aina kuitenkin joitakin hankintoja tulee tehtyä ei-sähköistäkin kautta. Vaikka käsialani on yleensä tilaavievää ei riveillä pysyminen ollut ongelmallista ja jos tila loppuu joltain osin kesken, on läpi hääkirjan ilmava asettelu, eli jatkaisin hyvillä mielin kirjoittamista vähän sinne ja tänne. 

Parasta tässä hääkirjassa on mielestämme sen tyylikkyys, tuntuma ja monikäyttöisyys. Vieraskirjasivuja on meidän pieniin, enintään kolmenkymmenen hengen häihimme nähden runsaasti ja niissä on juuri oikeat kohdat. Alkuperäinen suunnitelmamme vieraskirjaa varten oli, että perinteistä vieraskirjaa emme hanki, vaan pyydämme kutsujen yhteydessä läheisiämme kirjaamaan jonkin muiston tapaamisestamme ja tutustumisestamme ylös ja tuomaan sen mukanaan häihimme. Halusimme siis kerätä meidän tarinanmme perheidemme näkökulmasta. Eli jo toinen täydellinen match meidän ja kirjan välillä! Aiomme yhä toteuttaa idean, mutta tämä kirja pääsee ehdottomasti mukaan hääpäiväämme. 

Olemme Ossin kanssa olleet yhdessä nyt 8 vuotta ja kymmenentenä yhteisenä vuonna avioidumme ikään kuin pisteeksi iin päälle, tätä taivalta juhlistamaan ja virallistamaan. Tulevaisuuden turvaksikin tietenkin. Tapasimme legendaarisessa Irc-Galleriassa ihan sattumalta, kun olimme 19- ja 23-vuotiaita ja siitä se lähti vauhdilla etenemään. Jo parissa kuukaudessa osoitteemme oli sama ja kihlat solmittiin silkasta sitoutumisen osoituksesta. Suhteen alkutaipaleelta on yksi valokuva-albumi, johon teetimme kuvia ja kirjoitimme alkuun ihan ahkerastikin, mutta se on kovin ”epävirallinen”, vain kokoon kyhätty jotta jotakin olisi ja sitten jo ensimmäisen tai toisen vuoden kohdalla se jäi arjen ihanuuden jalkoihin. Kerrottavaa siis voisi löytyä tällaiseen hääkirjaan. Kun pääsee vauhtiin kohtien täyttämisessä tuntuvat kohdat loppuvan vähän kesken. Ainut mitä olisin toivonut sivuille enemmän, onkin lisää pariskunnan yhteisiä juttuja olisi voinut mahduttaa sivuille. Niitä olisivat esimerkiksi mieleenpainuneet tapahtumat, sisäpiirin vitsit, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet, sekä yhteiset unelmat ja tulevaisuuden suunnitelmat. 

Myös hiukan yllätyin, että häiden suunnitteluun liittyviä kohtia oli aika vähän – olisi pitänyt aiemmin hiffata, että kyse on ”Just Us”-kirjasta, ei sinällään ”hääkirjasta”, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Ehkä tästä tulee joskus toinen erä, johon mahtuisi vielä muutama osio lisää tai tähän liitettäviä, erikseen ostettavia sivupaketteja. Jos tätä lähdetään suunnittelemaan, niin vink vink, täällä yksi tiimiläinen vahvasti mukaan ilmoittautumassa!

Hääkirjan kanssa sain, kuten ensimmäiset onnekkaat saivat myös, kangaskassin ja My soul -muistikirjan. Juurikin kovakantiset kierreselkäiset, viivoitetut vihkot ovat suosikkejani ja tämän kansi on mitä sopivin yhteisten asioiden muistikirjaksi. Sen värimaailma ja teksti jatkaa Just Us -teemaa: ”You are what my soul needs”. Voisiko asiaa kauniimmin ja osuvammin sanoa. Koska kirjoittavana ihmisenä haluan aina tehdä ensimmäiset muistiinpanot käsin, sopii muistikirja täydellisesti tähän tarpeeseen ja täydentää hyvin hääkirjaa. Ajattelin ottaa muistikirjan mukaani, kun menemme (jo aikaa sitten) ennakkovarattua juhlapaikkaa katsomaan ensimmäistä kertaa livenä ensi kesänä. 

Vaikka häämme ovat vasta tuloillaan, voisin välittää tässä teille kaikille avioituville ajatuksen. Tehkää juhlasta teidän juhlanne. Rentoutukaa ja keskittykää olennaiseen: millaisia muistoja juuri te haluatte tehdä katsottavaksi tulevina vuosina ja vuosikymmeninä, ehkä ihan kiikkustuolissa asti?  

Onnea ja tsemppiä Anulle & Ossille häävalmisteluihin ja kiitos Anulle ihanasta tekstistä ♥︎

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

KUN ON AIKA MATKUSTAA LAPSIEN KANSSA

Lasten kanssa matkustaminen on ihanaa; yhteinen aika ja aktiviteetit vahvistavat perheenjäsenten välejä, ja lapset pääsevät tutkimaan maailmaa. Loma on rentouttavaa aikaa sekä vanhemmille että lapsille ♥︎

Mutta miten pitäisi valmistautua lomamatkaan lasten kanssa?

 • Älä pakkaa liikaa! Monet arkipäiväisistä asioista saa ostettua lomakohteen lähimarketeista, kuten hygieniatuotteet ja vaatteita.
 • Hotelli, huoneistohotelli vai oma villa? Hotellilla kaikki hoituu puolestasi, mutta ison perheen kanssa huoneistohotelli tai jopa vuokrattava villa on hyvä vaihtoehto; saatte olla kuin kotonanne ruokaa tehden, mutta uusissa maisemissa. Hotellia valitessa muistakaa lapsiystävälliset vaihtoehdot.
 • Ranta & meri vai allas-alue? Ottakaa huomioon lasten iät ja preferenssit; kaikki eivät viihdy hiekan keskellä.
 • Pakkaa lentokoneeseen käsimatkatavaroihin lapsille viihdykettä, mutta myös olennaisia tavaroita; kosteuspyyhkeitä sotkujen varalle, purkkaa lentokoneen nousua ja laskua varten, lisävaatteita kylmyyden varalle, kuulokkeet ja pieniä välipaloja. Myös käsidesi ja vauvalle varavaippoja mukaan!
 • Olkaa ajoissa! Lasten kanssa kommelluksia tapahtuu ja ylimääräiset sotkut ja vessassa käymiset voivat viedä runsaasti aikaa lentokentällä. Lähtöselvitys onneksi onnistuu nykyään myös netissä!

On tärkeää tehdä lapsille matkustamisesta mieleistä. Lomalle valmistautumisesta voi tehdä hauskaa myös lapsille; ostakaa uudet uimapuvut tai aurinkolasit, suunnitelkaa yhdessä, mitä kaikkea haluaisitte kokea tai piristäkää passien ilmettä esimerkiksi LuKLabelin ihanilla, uusilla passikoteloilla (https://www.luklabel.fi/tuote-osasto/kotelot/)

MATKAVAKUUTUKSET & MUU TURVALLISUUS

Ennen matkaa on hyvä vielä tarkistaa, että jokaisella on matkavakuutus kunnossa. Touhukkaiden ja aktiivisten lasten kanssa on ihana matkustaa, mutta vahinkojen sattuessa on hyvä olla jokin turva, joka helpottaa turhaa stressiä. Pitäkää vakuutuskortit myös turvallisesti mukana matkalla!

Entä jos lapsi katoaa lentokentällä tai lomakohteessa? Vanhempien yhteystiedot on helppo laittaa mukaan esimerkiksi lapsille saataviin rannekkeisiin, jolloin vanhempiin saa otettua helposti yhteyttä. Muun muassa lastentarvikeliikkeistä voi löytyä kyseisiä rannekkeita.

TEHTÄVIÄ LAPSILLE

Vaikka lomamatka voi jo itsestään kuulostaa seikkailulta, kannattaa keksiä pieniä tehtäviä ja leikkejä lapsille. Kun lapsi saa osallistua, voidaan välttää monet tylsyyden puuskassa leihahtaneet kiukut. Voit esimerkiksi pyytää lapsia viemään roskat lähimpään roskakoriin, opettaa heitä tervehtimään paikallisella kielellä, huutamaan hep nähdessään jotain, joka voisi löytyä kotoa (esim. McDonald’s).

Muistakaa ottaa rennosti ja olla joustavia – vaikka kaikki ei menisi ihan niinkuin oli suunniteltu niin reissu on silti varmasti mahtava ♥︎

LuKLabel – tiimi

#madeinfearless

LUKLABEL X VERO MODA – tuotesettien kuvauspäivä

Yhteistyössä Vero Moda Redi.

LuKLabel x Vero Moda on järjestämämme yksityisilta Vero Moda Redin kanssa, jossa noin 10 vierasta aveceineen pääsevät tutustumaan sekä meihin LuKLabelin ja Vero Modan tiimiläisiin, että molempien brändien tuotteisiin. Ilta järjestetään 1.3 ja se tuo mukanaan yllätyksiä, kuten kutkuttavan paljastuksen ja ihania tarjouksia ♥︎

Illan ajatuksena on päästä tutustumaan asiakkaisiimme lähemmin sekä esitellä tuotteita niin LuKLabelin kun Vero Modankin valikoimasta. Meillä on myös tehtävänä stailata tuotteemme Vero Modan vaatteiden kanssa kokonaisuuksiksi ja sen vuoksi vietimme viime viikolla työpäivää Redissä.

Emma, Tiia, Anni ♥︎

Vero Modassa meitä odotti Tiian ihana sisko Vilma, joka auttoi meitä stailauksissa ja raivaamaan kuvauksille hieman tilaa itse liikkeestä. Tavoitteena oli koota vaatteista asut tuotteidemme ympärille, kuten Kajon-hyllylle, Kauno-peilille ja My Success Story -kalenterille – ja saatiinhan me aikaakin jotain!

Kauniit häämallistomme kortit saivat kaverikseen samaan värimaailmaan sopivat housut sekä yläosat ♥︎

Hääkirjakin stailattiin samanhenkisellä neuleella ja rennoilla farkuilla – toimii!
Suloinen julisteemme sai hieman rokahtavamman stailauksen nahkatakista ja camo-kuosisesta hameesta. Hame jäi erityisesti Emman ja Annin mieleen… ♥︎
Tiia & hänen pikkusisko Vilma ♥︎
Kamelinvärisen kalenterin kanssa löysimme samansävyisen mokkahameen sekä ihanan pehmeän neuleen! Kultaiset yksityiskohdat toistuvat sekä kalenterissa että asussa.
Vilma sai kunnian stailata meidän uutuuden Kauno-peilin – trendikäs leokuosi, vyölaukku ja peilin kiehtova design muodostavat modernin kokonaisuuden!
Koska kuosit ovat tulevan kevään ja kesän trendi, niin hääkirja pääsi myös käärmekuvioisten housujen kanssa samaan kuvaan – unohtamatta ihanan pehmeää neuletta. ♥︎
Terracotta Kajon-hylly sai hieman värikkäämmän stailauksen; pehmeä, keltainen neule ja siniset farkut sopivat erittäin hyvin ruskean kanssa! Tämä asu oli myös Emman suosikki.
Tiian suosikki: Mustan Kajon-hyllyn kaverina leokuosinen hame, suloinen pitsitoppi ja beige neule – niin ihanan maanläheinen yhdistelmä!
Annin lempparit: My Success Story -kalenteri sopi täydellisesti vaalean neuleen kanssa, ja mustat housut sekä kaunis musta pitsitoppi kruunasivat asun!
Musta Kajon-hylly + hieman rennompi kotiasu!
Eikä unohdeta häämallistoon kuuluvia kangaskassia ja My Soul -muistivihkoa. Vihkon kanssa samansävyinen pusero yhdistettiin värikkääseen huiviin, joka toi särmää tähän yhdistelmään!

Häämalliston korteista oli pakko saada myös muita kuvia – varsinkin, kun löysimme kauniin marmoritason Vero Moda Redin liikkeestä!

Päivä oli hauska ja nauruntäyteinen ♥︎ Hieman erilainen työpäivä siis kyseessä, harvoinhan pääsee osallistumaan näin mahtavaan yhteistyöhön! Kiitos Vero Moda Redi ♥︎

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

HÄIDEN SUUNNITTELUN ABC

Love Me Do -häämessujen jälkitunnelmissa inspiroiduimme kokoamaan vinkkejä häiden suunnittelua varten. Kiitos kaikille, jotka tulivat moikkaamaan, keskustelemaan ja fiilistelemään häitä ja uutta hääkirjaa meidän kanssamme! ♥︎

Häät ovat varmasti jokaisen pariskunnan ikimuistoisimmista päivistä, joihin on panostettu niin henkisesti, fyysisesti kuin taloudellisestikin. Kun viimeisetkin kyyneleet, hikipisarat ja eurot on annettu häiden suunnittelulle, voi ilomielin nauttia tuosta tärkeästä päivästä mistään murehtimatta.

Vai voiko sittenkään?

Häät ovat iso tapahtuma, jotka eivät tuo yhteen vain kaksi toistaan rakastavaa henkilöä vaan myös heidän perheet, ystävät ja sukulaiset – ei siis ihme, jos ei oikein tiedä, mistä järjestely tulisi aloittaa.

Kannattaa napata tästä vinkit talteen yhdessä kumppanin kanssa!

 • Aloita ajoissa! Jotta kirkon, papin, häiden viettopaikan ja catering-palvelut saa varattua itselleen, kannattaa olla yhteydessä itselleen mieluisiin paikkoihin ajoissa – ainakin siis vuoden etuajassa.
 • Laatikaa alustava vieraslista, jotta näette suunnilleen, kuinka suuret häistä lopulta tulisi.
 • Selvitä kumppanin kanssa budjettinne vieraiden lukumäärää silmällä pitäen.
 • Älkää unohtako kaasoa ja bestmania! Heidän läsnäolonsa ja apunsa auttavat koko häiden suunnittelussa.
 • Olkaa ajoissa myös hääbändin, valokuvaajan, majoituspaikkojen ja kuljetusten kanssa.

Keräsimme myös teidän vinkkejänne Instagramin @justusweddingbook puolella (http://instagram.com/justusweddingbook). Monet olivat korostaneet stressittömyyttä ja sitä, että hääjuhla on vain hääparia varten – muita ei tarvitse miellyttää.

Häämessut!

Myös häämessut ja muut häätapahtumat mainittiin, ja meidän häämessukokemuksestamme voimme suositella kyseisissä tapahtumissa vierailua! Vaikka ideoita pursuaa ovista ja ikkunoista, parhaat kannattaa pistää korvan taakse ja soveltaa omiin häihin sopiviksi. Inspiraatiota saa myös Pinterestistä tai Instagramista hääaiheisia hashtageja selaamalla.

Kierrätys kunniaan!

Jos yhtään on kätevä käsistään, niin itse tekeminen on myös kannattavaa (ja joillekin se voi tuntua rauhoittavalta). Koristeiden väkertäminen voi olla hyvä ajatus, jos tunnet muutaman muunkin käsityöihmisen, jotka voivat auttaa. Metsästä vaikka kirppiksiltä mahdollisia juttuja, jotka voit tuunata omiin häihisi sopiviksi.

Nauti!

Vaikka häät vaativat tarkkaa organisointia ja järjestelyä, aikatauluttelua ja suunnittelua, monet painottavat häistä nauttimista. Kaikkea ei kannata aikatauluttaa kellontarkasti, sillä hääjuhlan kuuluu liukua omalla painollaan. Muistakaa välillä pysähtyä, hengittää syvään ja nauttia juuri siitä hetkestä, missä olette.

Kukaan tai mikään ei ole täydellinen!

Häihin – kuten muihinkin suuriin juhliin ja tapahtumiin – kuuluu myös omat kommelluksensa, joista ei kannata murehtia turhaan. Kenenkään juhla ei mene pilalle, jos bändi on hieman myöhässä tai jos hääkakku onkin mansikan sijaan vadelman makuinen.

Loppujen lopuksi hääpäivä on tarkoitettu sinulle ja kumppanillesi! Jos jokin painaa mieltä, olkaa avoimia toisillenne ja joustakaa järjestelyissä – rakkaus on kuitenkin se kaikkein tärkein ♥︎

Onnea ja tsemppiä jokaiselle tulevalle hääparille!

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

YRITTÄJÄN VINKIT AJANHALLINTAAN

Ajanhallinta: se ihana, abstrakti asia, joka hiljaisuudessa vaikuttaa työntekoon, tehokkuuteen, henkiseen hyvinvointiin ja jopa elämänlaatuun. Heikko ajanhallinta voi pysäyttää kehityksen, mutta onneksi ei ole mahdottomuus oppia ajanhallinnan mestariksi.

Ajanhallinnasta puhuttaessa moni saattaa säikähtää; ai vieläkin lisää tekemistä jokaiselle päivälle? Se ei suinkaan tarkoita jokaisen päivän tuntikohtaista suunnittelua tai työajan pidentämistä vaan on tärkeä työkalu, joka auttaa jäsentämään asioita samalla tavalla kuten muistivihko tai kalenteri. Vaikka ajanhallinta kuulostaa monimutkaiselta, siinä voi kehittyä ja uusia niksejä ja vinkkejä ajanhallinnan käyttöön voi oppia.

LuKLabelin perustaja Tiia on sekä äiti, vaimo että yrittäjä. Itseasiassa myös hänen miehensä Markus on yrittäjä, joten ajanhallintaa harjoitetaan ahkerasti tässä nelihenkisessä perheessä. Tiialle tärkeää ovat tehokas, hyvä ja ammattimainen työporukka, joka auttaa häntä LuKLabelin pyörittämisessä – eikä mistään tulisi mitään ilman hänen miehensä tukea (tai ilman ajanhallintaa).

Tiian vinkit, kuinka selvitä kiireisestä arjesta:

 • Kirjoita ylös! Aivot rasittuvat liiasta tiedosta ja monesta samanaikaisesta asiasta, mikä saattaa johtaa unohduksiin ja pahimmillaanburn outiin. Yritä suunnitella edes viikko hieman etukäteen, jotta tiedät, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaa.
 • Oma aika on tärkeää! Jatkoa edelliseen kohtaan, oma aika kannattaa myös aikatauluttaa, jos sitä ei muuten meinaa löytyä arjen keskeltä. Kirjoita esimerkiksi kalenteriin tai kännykkään, milloin aiot pitää hetken vapaata esimerkiksi töistä tai perhearjesta.
 • Mutta älä aikatauluta liian tarkasti! Liian kireä aikataulu ei toimi melkein kenelläkään – älä siis turhaan yritä tunkea liikaa asioita liian pienelle ajanjaksolle, vaan suo tehtäville oma aikansa.
 • Älä suorita – ainakaan liikaa! Tuottavuuden ylläpitäminen vaatii tekemistä ja tehokkuutta, mutta ylisuorittaja ajautuu muita nopeammin umpikujaan. Ole siis armollinen itsellesi.
 • Osaa sanoa ei! Kaikkeen ei tarvitse suostua, vaan on hyvä tietää omaan elämään ja tilanteeseen sopivat projektit ja yhteistyöt, joihin on energiaa keskittyä täysillä.
 • Salli vapaapäiviä! Siinä, missä kiire ja stressi nopeuttavat työtahtia niin myös hengähdystauot, vapaapäivät ja hyvät yöunet vaikuttavat positiivisesti motivaation ja inspiraation syntyyn.
 • Tunne itsesi ja tiedä omat rajasi! Emme kaikki ihmiset pysty samoihin asioihin samalla tahdilla ja tehokkuudella – ja se on todellakin ok. On hyvä tietää, milloin itselleen pitää pistää stoppi ja rauhoittua, pysähtyä ja miettiä, mikä olikaan se ultimaattinen tavoite.

Meille kaikille on suotu 24h vuorokaudessa, mutta yhä nopeentuvan maailmanmenon perässä on välillä vaikea pysyä. Pitäisi organisoida ja suunnitella iso työprojekti, huolehtia lapsista, pitää kirjaa omasta taloudestaan, elää terveellisesti, olla kokoajan saatavilla kiitos sosiaalisen median… Vaikka aikaa on mahdoton hallita konkreettisesti, sen kanssa pystyy kikkailemaan.

 • Pyri pitämään tietynlainen päivärutiini. Vaikka joka päivä olisi erilainen, pystyy tietynlaisen arjen pohjan kuitenkin säilyttämään.
 • Hoida asia pois alta välittömästi, mikäli se on mahdollista. Näin se ei turhaan jää kaivertamaan mieltä ja aikaa jää muihin asioihin.
 • Muista sanonta se, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Tekemättömiä asioita ei kannata lykätä liian pitkälle, jolloin niiden hoitaminen saattaa vain hankaloittua entisestään.

Eiköhän näillä vinkeillä pääse alkuun! Mekin edelleen harjoittelemme tehokasta ja fiksua ajankäyttöä täällä LuKLabelilla!

Menestystä siis ajanhallinnan harjoittelemisessa ♥︎

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

MOKAILUA EI KANNATA PELÄTÄ

Milloin viimeksi olet itse mokannut?

Meille LuKLabelilla kävi pieni moka, joka antoi uuden kappaleen tarinallemme. Suositussa tuotteessamme My Success Story -kalenterissa huomattiin painovirhe, joka vaikutti kokonaisen sivun käyttöön. Palautetta tuli paljon, mutta pyrimme välittömästi pahoittelemaan ja hyvittämään tapahtuneen, koska asiakaskuntamme on meille todella tärkeä.

Virheiden tekeminen ja epäonnistuminen on osa inhimillisyyttä, joka kertoo siitä, että olemme ihmisiä – kaikki ei aina voi mennä nappiin. Pienikin moka värittää elämäämme ja aiheuttaa yksilöllisiä tunnekuohuja. Mutta ainakin myöhemmin on jotain, mitä kertoa kahvipöydässä!

Mokailusta on tullut vuosien kuluessa yhä hyväksytympää, eikä täydellisyyttä tavoitella enää samalla tavalla kuin ennen. Usein epäonnistumisen välttäminen vie energiaa enemmän kuin itse teon tekeminen, jolloin omat energiavarastot hupenevat nopeammin ja keskittyminen kohdistuu muuhun kuin mihin pitäisi. Voiko täydellisyyden tavoittelu vaikuttaa työtulokseen?

On tärkeää tietää, mitä mokan jälkeen voi tehdä.

 • Oikea asenne ratkaisee! Kun itse pystyy moka jälkeen esimerkiksi hymyilemään, ei ympärillä olevat ihmisetkään säpsähdä tapahtunutta.
 • Ole ylpeä, että edes teit jotain! Yrittänyttä ei laiteta, niinhän se menee. Voit mokata tehdessä tai tekemättömyydessä, mutta kumpi kaduttaa myöhemmin..?
 • Opi virheistä! Yleensä epäonnistumiset ovat tärkeitä elämänopetuksia, joita ei koulun penkillä pääse kokemaan.
 • Jaa kokemus eteenpäin – edes pienelle ryhmälle, ystäville tai perheelle. Myötätunto auttaa ja vertaistuki luotettavassa seurassa saa usein oman mokan tuntumaan pieneltä.

Itsensä kannattaa hyväksyä, myös virheineen!

Jos olet ostanut 2019 My Success Story -kalenterin, voit halutessasi palauttaa tuotteen tai vaihtoehtoisesti saat hyvityslahjakortin. Lähetä kuva kalenterista tai tilausnumerosi osoitteeseen info@luklabel.fi niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. ♥︎

Tulossa pian myös maksuttomia tarroja, joilla voit paikata virheelliset sivut!

Toivomme, että tämä tapahtuma rohkaisee myös teitä mokailemaan ja oppimaan virheistä – niin me teimme!

Mokailun täyteistä viikkoa!

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless


VINKKEJÄ LAKANOIDEN PESUUN JA YLLÄPITOON

Onko pyykinpesu koskaan tuottanut pientä päänvaivaa? Etenkin lakanoiden pesu voi olla hankalaa kuvioiden, kirkkaiden värien ja kummallisten pesuohjeiden takia, mutta oikein pestyt ja hyvin huolletut lakanat kestävät pitkään, mikä on ympäristönkin kannalta ystävällisempää.

LukLabelin lakanoiden pesu on erittäin helppoa pakkauksessa näkyvien pesuohjeiden avulla. Mutta tiedätkö, mitä kaikki pakkauksesta löytyvät symbolit tarkoittavat?

Hoito-ohjeiden symbolitaulukko, Inspecta, stjm.fi

Monet ovat miettineet, voiko esimerkiksi panda-lakanoitamme pestä muiden vaaleiden lakanoiden kanssa mustan kuvion takia. Vastaus on: kyllä voi! Lakanat eivät päästä väriä eikä väri haalistu, kunhan ne pestään nurinpäin ja oikeassa pesulämpötilassa. Valkaisevia aineita ei suositella käytettäväksi lakanoihimme.

Pesuohjeet löytyvät sekä pakkauksesta että lakanoiden pesulapusta.

Lakanoiden hellävarainen pesu on tärkeää, koska lakanat ovat öisin kosketuksessa ihomme kanssa. Etenkin lasten lakanoiden pesussa kannattaa välttää voimakkaita hajusteita tai kemikaaleja, koska pienten iho on herkempi ja alttiimpi reagoimaan erilaisille aineille.

Vinkki! Jos huuhteluaineiden tuoksut kutittavat myös omaa nenää, kannattaa valita mielummin pyykkietikka. Se raikastaa tekstiilit jättämättä jälkeensä voimakkaita tuoksuja.

Vaikka pyykinpesu on yleisimmistä kotiaskareistamme, voi se silti herättää kysymyksiä kokeneemmankin pyykinpesijän päässä. Kannattaa vilkaista näitä linkkejä pyykinpesuun liittyen, jos vielä jäi jokin askarruttamaan.

 • https://www.stjm.fi/toiminta-alueemme/tekstiilien-merkinnat/vinkkeja-tekstiilihuoltoon/
 • http://lumme.fi/lakanoiden-pesu/
 • https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/ekologinen-pyykinpesu-ohjeet/ (täältä löytyy myös vinkkejä erilaisten tahrojen poistoon)

LuKLabel -tiimi

#madeinfearless

Tutustu lakanoihin täältä.

LuKLabel Goes Home Nikinmäki 10.12.18

Jo kolmannen kerran päästiin järjestämään LuKLabel Goes Home -kotikuvaukset, ja tällä kertaa päästiin Nikinmäkeen. Ihania hetkiä, hauskoja kommelluksia ja upeita kuvia oli päivä täynnä!

Kuvauskohde oli vasta kahden vuoden ikäinen talo, jossa oli isot ikkunat, korkea katto ja lämmin tunnelma – sekä ihana viisihenkinen perhe. Kiitos heille, että saatiin tulla kuvaamaan.

Kuvasimme muun muassa valikoimaan tulevaa Kauno-peiliä erilaisilla somistuksilla. Kuvaajana toimi Niko Laurila ja somistukset on tehnyt Milla Ek. 

Musta peili tuo kivaa kontrastia vaaleaan sisutukseen, kun taas nature sopii esimerkiksi mustan seinän kaveriksi. Neutraali Kauno-peili näyttää myös superhyvältä räikeiden värien kaverina – rohkeasti siis vaan kokeilemaan! 

Kokeilimme naturea luonnonläheisten värien kanssa.
Värien, materiaalien ja muotojen kontrastit tuovat vaihtelevuutta sisustukseen. Sileä, pyöreä ruukku yhdistettynä karvaiseen taljaan ja luonnonmateriaaleihin antaa katsojalle moniulotteisen näkymän, ja erilaiset kosketuspinnat herättävät somistuksen eloon. 
Kauno-peilin magneettitauluun voi kiinnittää ihania postikortteja tai lapsille muistilappuja. “Muista avaimet!” 

Kädet puutuneena kaikki pääsivät pitämään peiliä pystyssä kuvaussession aikana. Heti, kun meidän kaikkien silmät välttivät, niin nature tuli hyllyltä alas lattialle – kääks! Peili säilyi kuitenkin –  kaikkien yllätykseksi –  ehjänä, mutta puinen runko otti hieman osumaa. Se ei menoa hidastanut, ja Niko sai otettua upeita kuvia!

Tarkoituksena oli myös hyödyntää perheen lasten huoneita lasten tuotteiden kuvaamiseen. Pienen tytön suloinen, pinkki huone oli mahtava paikka unicorn-lakanoiden ja -julisteen taltioimiseen.

Myös pupu-juliste pääsi seinälle puisten julistepidikkeiden kanssa. 

Emma pääsi silittämään lakanat ennen kuvaushetkeä, perheen äiti Heidi keitti kahvia somistukseen (sekä meille juotavaksi), ja Tiia sai poseerata 2-vuotis kuvia varten. 

Siirryimme panda-tuotteiden kanssa perheen pojan musta-valkoiseen huoneeseen, jonne tuotteet sopivat loistavasti. 

Suloiset panda-lakanat sopivat niin tytöille kuin pojillekin – tai jopa aikuisille!
Kajon-hyllyn sommittelua…

Olemme kiitollisia kaikille, jotka ovat olleet mukanamme kahden vuoden pituisella matkallamme. Kiitos tuesta, osallistumisesta, mielipiteistä, kritiikistä ja kehuista. Kiitos, kun jaatte kuvia tuotteistamme teidän ihanissa kodeissa. Ja iso kiitos yhteistyökumppaneillemme ja jälleenmyyjillemme suosiomme kasvattamisesta ja tuotteittemme tukemisesta. 

Ihana Milla!
Emma ja Tiia teippaamassa Kauno-peiliä takaisin suojiin.

Hauskoja materiaaleja päivästä löytää myös LuKLabelin instagramista (@luklabelofficial) storyjen highlighteista otsikolla “Goes Home”. Videota muun muassa meidän aamupalasta, kuvien stailauksesta ja tiimistä. 

Sateisesta päivästä huolimatta tiimillä oli hauskaa! Emma pääsi ensimmäistä kertaa osallistumaan kuvauspäivän tapahtumiin, ja perhe sai muistoksi LuKLabelin tuotteita.

LuKLabel – tiimi

#madeinfearless

Nukkuva lapsi

Oletko koskaan ihastellut nukkuvaa lasta, sitä kauniin herkkää tyyneyttä? Tiesitkö, että sen lisäksi että nukkuva lapsi on aivan erityisen kaunis hyvä uni edistää lapsen luovuutta, vaikuttaa keskittymiskykyyn ja lapsen mielialaan?

Hyvin nukkunut lapsi on pirteä, vastustuskykyisempi ja vähemmän tapaturma-alttiimpi. Meidän vanhempien tehtävä on huolehtia lapsiemme riittävästä unesta ja hyvästä unenlaadusta. Unenlaatuun voi vaikuttaa pienillä teoilla. Esimerkikisi koko perheen elämän rauhoittaminen iltaa kohden mentäessä antaa pohjan hyville ja levollisille yöunille.  Unenlaatua parantaa myös hyvät ja puhtaat petivaatteet.

Unicorn ekologiset lastenlakanat täältä.

Vinkkejä nukahtamiseen sekä isoille, että pienille perheenjäsenille.

 Pidä kiinni rutiineista

Pyrkikää säilyttämään nukkumisen rytmi samana. Nukkumaan mennään ja herätään aina samaan aikaan joka päivä sekä arkisin että viikonloppuisin.

Nukkumisympäristö

Makuuhuoneen ympäristö vaikuttaa nukahtamiseen. Ympäristön tulisi olla hiljainen, viileä ja pimeä, sängyn puhdas ja kutsuva.

LuKLabel ekologiset ja laadukkaat lastenlakanat.

Rentouta lapsen keho ja mieli

Kokeile esimerkiksi lämmintä, rentouttavaa suihkua tai kylpyä juuri ennen nukkumaanmenoa. Se saa kehon viilentymään jälkikäteen, mikä taas luo uneliaan tunteen. Suihkun tai kylvyn jälkeen levitä lapsen iholle voidetta tai hiero muutoin kevyesti lapsen ihoa.

Kuunnelkaa rauhahallista musiikkia tai luonnonääniä

Monet kokevat rauhallisen musiikin tai luonnonäänet, kuten lintujen laulun tai meren pauhun rentouttavana. Kokeile, onko näistä lapsillesi tai sinulle apua.

Kuvaaja Anniina Kivimäki

Sammuta valot

Pimeä viestii keholle, että on aika levätä. Pimeä stimuloi melatoniinin eli nukkumishormoonin tuotantoa, mikä tekee väsyneeksi.

Toivottakaa toisillenne hyvää yötä

Silitä ja halaa lasta, peittele sänkyyn ja anna hyvänyönsuukko. Se saa sekä lapsen että sinut tuntemaan olon lämpimäksi ja onnelliseksi ennen nukkumaanmenoa.

Lasten laadukkaat ja ekologiset pussilakanat löydät täältä

Kauniita unia!


Kirjoittaja: Satu Reitkari

Kuvaaja: Nelli Rugojeva

Lähteet:

www.mll.fi

https://www.nosleeplessnights.com/bedtime-routine-for-kids/

https://www.nosleeplessnights.com/sleep-hygiene/bedtime-routine-for-adults/

https://sleep.org/articles/design-perfect-bedtime-routine/