#madeinfearless

 

Rohkeus. Se on hyvin henkilökokohtaista mutta meiltä kaikilta löytyy sitä – jokaisella se ilmenee täysin omalla tavallaan. Ja hyvä niin.

Rohkeus on LuKLabelin yritystoiminnan kaiken ydin. Syksyllä 2016, kun mietimme uuden yrityksemme slogania, rohkeus oli ensimmäinen asia mikä tuli mieleemme. Emme tienneet mitään tulevasta, emme tienneet oikein edes miten edetä. Meillä oli kasa ideoita, ja suunnaton halu onnistua. Laitoimme itsemme likoon täysillä, silläkin pelolla että olisimme voineet epäonnistua kaikessa. Luulla itsestämme ja tuotteistamme liikoja. Menettää kaiken minkä eteen olimme tehneet töitä. Tavoitteemme on toimia yrityksenä täysin toisin mitä on totuttu tekemään. Tiedostamme kuinka suuri tavoite se on ja kuinka suuri epäonnistumisen mahdollisuus meillä on olemassa. Mutta se ei estä menemästä eteenpäin, päinvastoin.

 

 

Sen vuoksi rohkeus oli ensimmäinen asia mitä minun piti yrityksen perustajana kaivaa esille ja oppia käyttämään sitä liiketoiminnassa. Jouduin päättämään löytyykö minusta tarvittavaa rohkeutta seistä oman tuotemerkkini puolestapuhujana. Kilpailu on todella raakaa ja jos haluat saada äänesi kuulumaan, on sinun tehtävä jotain joka pelottaa ja jossa tiedät olevasi vahvoilla. Silloin sinut huomataan ja halutaan päästää lähemmäksi. Sinuun luotetaan, koska pystyt näyttäämään kuinka vahva olet ja kuinka myös seurassasi tulee vahvemmaksi. Niin meille on tapahtunut. Mukanamme kulkeva LuKLabel Design Teamin jäsenet ovat kasvaneet silmissämme. He ovat alkaneet etsimään jokainen omalla tavallaan omaa rohkeuttaan. Emme ehkä tiedä itsekään vielä mistä tässä on kyse ja mihin tarinamme vie. Mutta sen tiedämme, että olemme ehkä aloittaneet jotakin sellaista josta kasvaa jaettavaksi maailmalle jotain hyvää.

“Sana rohkeus juontuu latinankielen sanasta cor, joka tarkoittaa sydäntä. Rohkeus onkin alunperin tarkoittanut ”puhua rohkeasti sydämestään” llmaista itseään avoimesti ja rehellisesti. Se viittaa oman tarinan kertomiseen juuri sellaisena, kuin se on – vaikka sillä riskillä, että joutuu naurunalaiseksi tai väärinymmärretyksi. Syvimmältä olemukseltaan rohkeus siis liittyy haavoittuvuuden sietämiseen ja sisimpään olemukseemme asti ulottuvan epävarmuuden hyväksymiseen. Tämän vuoksi ei olekaan ihme, että se kantaa niin voimakkaita konnotaatioita urheuteen ja sankaruuteen (eli kuten me tavanomaisemmin näemme rohkeuden) Emme tarvitse lisää sankareita, supertähtiä ja kiillotettuja ihmisenkuoria. Tarvitsemme todellisia, aitoja, elämänmakuisia  ja -tuoksuisia ihmisiä. Sellaisia jotka ovat inhimillisen karkeita reunoilta, hieman mutaisia ja arpisia. Sellaisia jotka uskaltavat tiputtaa suojukset alas – osoittaa meille, että  myös kaikki muut ympärillämme ovat vain ihmisiä. Haavoittuvia, kauniin toiveikkaita matkaajia, jotka muistuttavat meitä siitä, että me kaikki olemme kulkeneet pitkän tien sinne missä olemme tällä hetkellä.”

Lähde

Puhun rohkeudesta aina kun sille on mahdollisuus, se on myös yksi toimintani lähtökohta. Rohkaista myös asiakkaitamme luottamaan itseensä, etsimään oma tyyliään ja luottamaan itseensä. Olen lähdössä loppuvuodesta kiertämään ympäri Suomea eri liikkeissä, jossa esittelen tuotteitamme, sekä tietenkin puhun kanssasi halutessa omista unelmistasi. Ennen kuin tapaamme pyydän sinua miettimään, mitä tekisit jos esteenä ei olisi pelko epäonnistua tai tulla naurunalaiseksi? Leiki hetki sillä ajatuksella ja jossain kohtaa ota ensimmäinen askeleesi kohti sitä. <3

Tiia

Leave a Reply